Favorittkaken

Gateau Marcel er en nydelig fransk sjokoladekake uten mel, og den var lett å gjøre om til en sunnere lavkarbo kake.


PS: Vi har fått ny nettside: For flere tips, råd og oppskrifter sjekk ut www.vitamhelse.no

 

IMG_0689.jpg

 

Skal du feire med noe ekstra godt å spise? Jeg vil gjerne gi deg oppskriften på min favorittkake, selveste Gateau Marcel. Det er en fransk sjokoladekake uten mel, og en overraskende lett kake å gjøre sunnere, noe jeg til min begeistring fikk bekreftet da jeg lagde den til 17. mai i år. Denne er best når den får stått noen dager i kjøleskapet, så den kan fint lages noen dager på forhånd.

 

Paleo Pavlova sunn kake kake uten sukker

Her er både pavlovaen fra forrige kakeinnlegg til venstre og et glimt av superkaka helt til høyre. Oppskrift på sukkerfri, sunnere pavlova finner du her.

 

Kaken er lekende lett å lage siden bunnen og toppen består av samme, deilige sjokolademousse. Halvparten skal stekes til en saftig bunn og resten skal smøres ut som et tykt lag med glasur. Høres det ikke deilig ut? Det er i hvert fall det beste jeg vet, og jeg bruker hver anledning jeg kan til å feire med denne!

 

Ingredienser:

  • 250g mørk sjokolade (velg sukkerfri eller melkefri alt etter ønske. Jeg bruker som regel en som er økologisk og melkefri)
  • 250g smør eller klarnet smør om du ikke tåler melk
  • 6 egg
  • 14 ss fibersirup
  • 20 dråper stevia
  • 4 ss sukrinmelis
  • + ekstra til topping
  • Friske bær

 

Fremgangsmåte:

Smelt sjokoladen og smør i vannbad. Pisk eggeplommene og halvparten av sirupen (7 ss) til eggedosis og smak til med steviadråper (jeg brukte 20). Pisk eggehvitene og resten av sirupen (7 ss) og 4 ss sukrinmelis til stive topper. Bland sjokoladesmøret og eggedosisen litt og litt, rør forsiktig med en visp. Deretter vender du eggehvitene med en slikkepott slik at sjokolademoussen blir lett og luftig.

 

Hell halve røren i en smurt kakeform, min er 22 cm. Stek bunnen i 25-30 minutter på 170 grader. Den er ferdig når den begynner å sprekke litt opp, men skal ikke være tørr! Avkjøl bunnen helt, sett gjerne både moussen og bunnen i kjøleskapet.

 

sukkerfri kake favoritt kake uten sukker sunn kake

Når bunnen er kald brer du over resten av røra og setter kaldt igjen. Her kan den nesten stå så lenge du vil! Den er best når smakene får satt seg, men klarer du ikke vente smaker den sikkert godt nå også!

 

sunn sommerkake uten sukker paleo lavkarbo

 

Topp med friske bær og et lite dryss sukrinmelis! Her har jeg også strødd over små biter av mørk sjokolade. Det var ikke feil det heller 😉

 

Forfatter:

Linn Spets, Ernæringsveileder & Frisklivskonsulent

 

PS: Vil du lage en kake med lysere sjokolade? 

Da kan du lage den med f. eks denne sjokoladen: Mørk melkesjokolade med 40% mindre sukker, men med en nydelig smak. (Jeg reduserer litt på mengden med Fibersirup når jeg bruker denne): 

 

vill mørk melkesjokolade med mindre sukker lavkarbo kaker lavkarbo snop 1.jpg

vill mørk melkesjokolade med mindre sukker lavkarbo kaker lavkarbo snop 2 (1).jpg

 

En annen av våre svært populære oppskrifter i kategorien lekre lavkarbo kaker finner du denne: Sarah Bernhardt i langpanne- Også denne er uten sukker og mel

IMG_1870.jpg