Sjokokake

Sjokokake

Den aller beste: Gateau Marcel er en nydelig fransk sjokoladekake uten mel, og den var lett å gjøre om til en sunnere lavkarbo kake. Den er rask og enkel å lage.


 

IMG_0689.jpg

 

Skal du feire med noe ekstra godt å spise? Vår favorittkake er selveste Gateau Marcel. Det er en fransk sjokoladekake uten mel, og en overraskende lett kake å gjøre sunnere.  Denne er best når den får stått noen dager i kjøleskapet, så den kan fint lages noen dager på forhånd.

 

Kaken er lekende lett å lage siden bunnen og toppen består av samme, deilige sjokolademousse. Halvparten skal stekes til en saftig bunn og resten skal smøres ut som et tykt lag med glasur. Høres det ikke deilig ut? Vi bruker hver anledning vi kan til å feire med denne!

 

Ingredienser:

  • 250g mørk sjokolade (velg sukkerfri eller melkefri alt etter ønske. Jeg bruker som regel en som er økologisk og melkefri)
  • 250g smør eller klarnet smør om du ikke tåler melk
  • 6 egg
  • 14 ss fibersirup
  • 4 ss sukrinmelis eller Finesse
  • Hvis ønskelig:
  • Friske bær til pynt 

Tips! Hvis du ønsker en mildere variant kan du tilsette 0,5 boks kremfløte/ kremfløte erstatning. 

 

Fremgangsmåte:

Smelt sjokoladen og smør i vannbad. Pisk eggeplommene og halvparten av sirupen (7 ss) til eggedosis og smak til med steviadråper (jeg brukte 20). Pisk eggehvitene og resten av sirupen (7 ss) og 4 ss sukrinmelis til stive topper. Bland sjokoladesmøret og eggedosisen litt og litt, rør forsiktig med en visp. Deretter vender du eggehvitene med en slikkepott slik at sjokolademoussen blir lett og luftig.

 

Hell halve røren i en smurt kakeform, min er 22 cm. Stek bunnen i 25-30 minutter på 170 grader. Den er ferdig når den begynner å sprekke litt opp, men skal ikke være tørr! Avkjøl bunnen helt, sett gjerne både moussen og bunnen i kjøleskapet.

 

sukkerfri kake favoritt kake uten sukker sunn kake

Når bunnen er kald brer du over resten av røra og setter kaldt igjen. Her kan den nesten stå så lenge du vil! Den er best når smakene får satt seg, men klarer du ikke vente smaker den også fortreffelig med en gang sjokolademoussen får satt seg. (PS: Ikke spis opp sjokolademoussen mens kaka blir kald...) 

 

sunn sommerkake uten sukker paleo lavkarbo

 

Topp med friske bær og et lite dryss sukrinmelis! Her har vi også strødd over små biter av mørk sjokolade. Det var ikke feil det heller 😉

 

To do:

Besøk vår oppskriftsportal for mange flere næringsutregnede oppskrifter

Besøk siden med våre favorittkaker: Topp 5 Våre beste lavkarbo kaker