2 tips til sunn sommerkos


Åh, det er så deilig med sol, sommer og varme! Jeg er så værsyk, og blir automatisk deprimert når skyene kommer og temperaturen faller. Og jeg overdriver ikke heller, jeg blir ordentlig apatisk og pessimistisk til alt. Hvordan jeg skal klare meg i Bardufoss på vinterstid det aner jeg ikke.

 

Men når sola kommer frem føles det som å bli født på ny! Da elsker jeg å kose meg med noe kaldt og godt å drikke eller en sunn iskrem. Iskaffe har alltid vært min favorittdrikk om sommeren, og jeg har hyllet ned utallige frappuchinos med krem, sjokoladesirup og masse sukker i opp gjennom årene. Det er nok mange sunne varianter som kan lages med både fløte og kokosmelk (noe jeg garantert også kommer til å gjøre) men i år oppdaget jeg at svart kaffe med isbiter er MYE bedre enn jeg hadde forestilt meg! Jeg foretrekker det faktisk over iskaffe med kokosmelk. Jeg er en skikkelig kaffeelsker, og drikker nesten kun svart kaffe, så at jeg ikke har prøvd dette før er galskap. Cold brew er også noe nytt som har blitt populært i år, som er kaffe brygget på kaldt vann - noe som tar litt tid. Det er kjekt om jeg er på kafé, men jeg orker ikke gjøre det hjemme. Ain't nobody got time for that!

 

IMG_0832.jpg

 

Dette er min quick fix om dagen!

 

Det du gjør er å lage en liten espresso, americano eller bruke litt svart kaffe. Eller mye. Vent til den kjølner eller bruk den varm og ha i ekstra mye isbiter! Rist eller rør det sammen, da kjølner det fortere. Jeg fyller bare kaffekoppen min med isbiter og setter på en americano i Nespressomaskina. Enkel, frisk og sunn nytelse i varmen!

 

IMG_0835.jpg

 

 

Vet du hva som også er godt med kaffe? Vaniljeis. De to er faktisk så gode sammen at man ikke skjønner det før man har prøvd! Pappa lærte meg det trikset for noen år siden, og jeg fikk det til og med servert som en dessert i Hellas for noen år tilbake, da med et lite kaneldryss på. Så himmelsk! 

 

IMG_0837.jpg

For en rask vaniljeis trenger du et par håndfuller med isbiter, 3-4 dl kokosmelk, vaniljepulver/essens, en eggeplomme og valgfritt søtningsmiddelet (jeg bruker en blanding av fibersirup og flytende stevia vanilje). Kjør alt sammen i en blender, og blir den ikke fast nok tilsetter du mer isbiter. Sett i fryseren eller server med en gang. Hell litt kaffe over, eventuelt også et dryss med kanel og nyt en ordentlig luksusdessert med god samvittighet!

 

 

IMG_0836.jpg

Kos dere i varmen alle sammen! 

Forfatter:

Linn Spets, Ernæringsveileder & Frisklivskonsulent