Periodisk faste og vannfaste

Periodisk faste og vannfaste

Les om hvordan du kan spise etter periodevis faste og vannfaste for å oppnå store helsegevinster.


Det fins mange ulike måter å faste på. I boka vår "Faste & Lavkarbo No.1 Kickstart Suksess får du oppskriften på periodevis faste som passer for de fleste. Vi gir deg enkle metoder og strategier som gjør at du kan "øve opp fastemuskelen" og få din optimale livsstil. 

 

Periodisk faste er sunt, det er effektivt og lett å flette inn i hverdagen. Periodevis spising gir helseeffekt og velvære. Ikke så rart, når du tenker på at vi ut i fra et evolusjonsperspektiv på ingen måte er ment til å spise hver 4. Time. Hvordan skulle vi ha overlevd som art når vi bodde i huler og mat ikke var lett tilgjengelig, hvis dette var tilfelle? Når du går uten mat over flere dager så skjerpes sansene, nettopp for at du skal overleve og ha energi til å finne mat. Det er også interessant at når kroppen ikke bruker like mye energi på å behandle maten du har spist, så har den tid til å jobbe med andre ting. Som cellefornyelse for eksempel. Er det ikke kult at du faktisk holder kroppen din yngre med noe som enkelt ved ikke å spise hele tiden? Periodefasting er nøkkelen. 

 

 

Du har kanskje hørt om de store helsegevinstene noen har fått av langvarige faster? Vi har kjent noen av dem på kroppen. Hvis dette er noe du ønsker å utforske så har vi en bok som passer til dette: "Faste - Nøkkelen til helse". Vi er absolutt tilhengere. Men langvarige faster er et farlig verktøy og skal brukes med kunnskap og forsiktighet. Du ville aldri latt en 5 åring håndtere en svivende motorsag på egenhånd, ikke sant? Før du starter med langvarige faste er det livsnødvendig at du setter deg inn i temaet før du går i gang. Langvarige vannfaster er IKKE for alle!

 

ADVARSEL: Hvis ikke du har tilstrekkelig kroppsfett å miste, så vil kroppen tære på indre organer og muskler i stedet.

Hvis du skal vannfaste mer enn 1 uke få oppfølging av kompetente fagfolk som har erfaring med lange vannfaster, i tillegg til at du har tatt blodprøver hos din fastlege i forkant. Vi samarbeider med  blant annet Dr. Hexebergs Klinikk og orfatter og ernæringsterapeut Gunn Karin Sakariassen som kan gi deg den medisinske oppfølgingen som du trenger ved langvarig faste. I tillegg kan vårt sterke fagteam hjelpe deg med ulike varianter av periodevis faste for å få optimal effekt hvis du ønsker å gå ned i vekt på en sunn, effektiv og rask måte. Faste er KUN for friske personer, over 18 år.

 

vannfaste3.jpg

 

Vi i Vita Univers digger faste. Det er en sunn investering i din egen helse. Du kan bruke faste som slankekur, men det beste med fasten er at du renser og helbreder kroppen. Du kan finne mange interessante foredrag på You Tube med Dr. Jason Fung eller du kan bestille en av bøkene hans, hvis ikke du vil ta snarveien med boka vår, hvor du også får høre om personlige erfaringer med langvarig faste. Boka til Dr. Jason Fung heter "The complete guide to fasting" og er skrevet sammen med lavkarbo guruen Jimmy Moore. (Utgitt i 2016 på Victory Belt Publishing)

 

Når du vannfaster over flere dager vil huden stramme seg opp, du mister arrvev, pigmentflekker  og føflekker. kroppen vil bruke dårlige celledeler som energi så du kan si at kroppen spiser deg friskere. Hvis du opplever at du har levd sunt, men du reagerer mer og mer på ulike mattyper som du har tålt bra før, så vil en vannfaste hjelpe med å nullstille deg. 

Da jeg gjennomførte en 14 dagers vannfaste skjedde alt som jeg har beskrevet over, med meg. Etter å ha levd på en lavkarbo meny og ketogen diett i flere år, opplevde jeg at fra å kunne ha litt "lavkarbo kos" hver helg, jeg kunne kose meg med ost og kremfløte uten en bekymring i verden, så var det stopp. Vekta begynte å gå opp igjen, selv om jeg gjorde alt riktig:

 

før og etter ketose, ned i vekt med lavkarbo

Jeg heter Linn og er gründer av Vita Univers. Min reise har vært lang og kronglete, og jeg har prøvd alt. Jeg startet min livsstilsreise i 2005, med lavkarbo. Så fulgte flere år med keto (ketogen diett) Jeg gikk ned 30 kg og holdt vekta stabil i flere år. Til metoden ikke fungerte mer. Da måtte jeg endre på den. Jeg lærte om faste. Ikke bare hva det kan gjøre for vekta, men hvorfor det er så sunt.   Jeg har fått en perfekt livsstil og en bedre helse med faste. Periodisk faste er min foretrukne måltidsrytme. Aldri har jeg følt meg friere i kosten og aldri har det vært så enkelt å spise sunt. Når måltidene begrenses koser jeg meg desto mer med maten og det er enklere å spise sunt når man ikke trenger å spise hele dagen. Jeg får ikke blodsukersvingninger, lite energi eller magetrøbbel. Tvert i mot, magen får ro. Du kan lese mer om mine erfaringer lengre nede på siden. 

 

Periodiske lengre vannfaster og en en livsstilsendring hvor jeg praktiserte ulie typer periodevis faste i ett år, nullstilte meg.

Plutselig kunne jeg spise fritt. Å spise lavkarbo mat på en sunn måte, kunne derfor bli et valg., og ikke en måte jeg MÅTTE spise på for å holde vekta. (Og som du skjønner, uansett ikke fungerte)  Å spise en steinalder diett med litt meieriprodukter, altså en sunn lavkarbo meny, ble et valg jeg gladelig kunne ta. Et valg jeg tok fordi jeg ønsker å gi kroppen min gode byggesteiner, slik at jeg kan holde meg frisk, og holde en normal og stabil vekt. 

 

--

Her kan du lese flere av våre spennende artikler som handler om vannfaste/ faste og periodisk faste:

 

 

 

 

 

 

Føler du at du har prøvd alt?

Du beveger deg mer,du spiser mindre, spiser smartere, mer fett, mindre karbohydrater osv. Likevel så får du ikke resultatene du ønsker deg? Løsningen kan virke litt skummel, men når du først er i gang så kommer du til å undres hvorfor du ikke gjorde dette i utgangspunktet. Er du klar til å få det til? 

 

FASTE + SUNN LAVKARBO = OPTIMAL HELSE

Ved å gi kroppen gode byggesteiner vil den bygge deg en sterk kropp som vil den vare lenge -Og du vil få økt livskvalitet. Vårt kosthold blir raskt en brikke i puslespillet som hjelper deg med å få kroppen over på DITT lag. Da får du energi- Og mister ekstra fett.

 

I boka "Faste & Lavkarbo- No.1 Kickstart Suksess"  får du ikke så mye informasjon om langvarige faster og subjektive erfaringer, men du får oppskrifter på keto mat og lavkarbo mat som sammen med periodisk faste gir en perfekt livsstil. Ta en titt i vår butikk (Trykk på bildene for å lese om innholdet)