Sjokodyppet bacon

Oh la la....Dette er en superenkel og avhengighetsskapende snack! Det er som Smash, bare bedre - Og sunnere!


 sjokolade bacon.jpg

 

Dette er en av de enkleste og mest avhengighetsskapende søtsakene du kan lage på lavkarbo- Akkurat som i et "vanlig kosthold" så er kombinasjonen av søtt og salt helt uimotståelig. Hvis du er redd for å trigge sukkermonsteret ditt så vær forsiktig med disse. (Bruk i det minste veldig mørk sjokolade) Så er du advart.

 

Bruk mørk sjokolade, minst 70% til å dyppe sprøstekt bacon i. Baconet bør helst være fra frittgående gris og økologisk, slik at det er sunt. Billig bacon er ofte tilsatt sukker/ sukkerlake og nitritt. Les innholdsfortegnelsen når du kjøper (ALLTID) 

 

Dagens bacon er ofte mindre salt enn hva det var før, så stek gjerne ei teststrimle for å se. Baconet skal være godt og salt, hvis ikke blir ikke snacksen noe god. Hvis baconet ikke er godt og salt så tilsetter du salt mens det steker. Selv foretrekker jeg Maldon Havsalt.

Når baconet er ferdig stekt legger du det på rist slik at det holder seg sprøtt. La det avkjøle før du dypper i smeltet sjokolade. Pass på å smelte sjokoladen på svak varme slik at den ikke korner seg.  Legg bitene over på bakepapir og inn i kjøleskapet. Oppbevares kaldt.

 

Tips! Har du ikke bacon?

Du kan bruke baconsvor også. Noen synes dette er minst  like godt!

Perfekt lørdagskos 😋

 

Ta en titt på sidene mine og bli litt bedre kjent? 

 

Jeg har vært litt motløs og oppgitt over meg selv i det siste pga dette, men har nå fått ny inspirasjon og pågangsmot etter å ha lest meg rundt i "universet" ditt :-) Mye god informasjon og mange lekre, fristende oppskrifter som jeg gleder meg til å prøve.

Da jeg leste Motivasjonsguiden traff den meg sterkt! Det var som om jeg leste meg selv ift hvordan jeg tenker og reagerer ift mat m.m. Nå har jeg fått ny motivasjon og er veldig klar for å gå "all in" fremover!

Tusen takk- Elsker hyggelige mails og tilbakemeldinger 🥰