På tide med en restart

Hold deg frisk høsten og vinteren gjennom


Det er på tide med en status. Sommeren er ferdig. Før sommeren gikk jeg ned 10 kg. Jeg går alltid opp om sommeren. Det er helt vanlig for meg at det sniker seg på 5 kg! Så det var med høy puls og spenning i kroppen at jeg la til side sommerbuksa og fant fram dongribuksa som jeg så vidt smatt inn i før sommeren. Gjett om jeg ble happy!! Vekta viser 1,5 kg mer, men hva er vel det mot 5 kg- Dessuten kan buksa lukkes (ikke gås med). Men det kommer til å løse seg nå som det er høst og hverdagsliv igjen. Det er så mye lettere å holde rutiner når man har et system i bunnen, ikke sant? 

etter sommer.jpg (1)

                                                                              - Nå- 

 

En ting som jeg ikke er like happy over er at jeg har pådratt meg B12 mangel. Litt flaut å innrømme, da det sladrer om et altfor usunt kosthold i sommer. Hvis jeg hadde spist sunt så ville ikke dette skjedd. Mer enn litt pinlig er det. Det har altså blitt for lite kjøtt og meieriprodukter i sommer. Men jeg er klar nå. Klar til å restarte kroppen, få masse energi og bruke litt tid på mat igjen. Jeg skal fylle på med gode næringsstoffer så kroppen får byggesteiner som vil gi meg et godt fundament for å holde meg frisk hele vinteren. Ingen influensa, høstdepresjon eller muskelplager er velkomne her i gården. Dessuten skal jeg gå systematisk til verks. Jeg skal finne ut om jeg reagerer på melkeprodukter blant annet. Jeg skal kjøre en måned med PALEO! 

 

Paleo kalles også for et steinalderkosthold. Essensen i metoden går ut på at du skal bygge opp en sterk og frisk kropp med rene næringsmidler.

 

hva er egentlig Paleo? Les mer om Steinalderkosthold