Kaffekake

Kaffekake

Dette er en sunn, saftig og mettende lavkarbo sjokolade kake som er enkel å lage.


Denne kaken er perfekt å ha med seg til søndagskaffen hos bestemor. Eller bare til kaffekos hjemme hos deg selv. Når det er helg, hva med å lage en sunn, saftig lavkarbo sjokoladekake  som jeg har døpt "Kaffekake"? Kanskje er det akkurat hva du trenger for å ikke gå på en smell. Den er sunn fordi den inneholder mye chiafrø, sunn rå kakao, og søtstoff som ikke påvirker blodsukkeret. Den inneholder ikke mel, kun kokosmel. Dette  er altså en sunn lavkarbo sjokolade kake som metter godt og som er rik på omega 3. (Chiafrøene) 

 

kaffekake med chia sjokoladekake formkake chia oppskrift kake.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Oppskriften min på kaffekake har vært på trykk hos Helsemagasinet, det er stas 🥰 Tilbakemeldingene fra Anne Lene  Helsemagasinet som testet oppskriften før den gikk i trykken, kommenterte: "Jeg brukte mye mindre søtning fordi jeg ikke ville ha en søt kake. Jeg blandet Sukrin Gold og Stevia med vanilje" 

 

KAFFEKAKE med kakao & Chia

Du trenger:

  • 4 ss chiafrø
  • 1 kopp espresso eller sterk kaffe
  • 125 g meierismør
  • 1 dl kokosmel
  • 0,5 dl kakaopulver
  • 5 egg
  • 1 ss bakepulver
  • Søtning etter smak, ca 2 dl. Jeg blandet Sukrin Gold og stevia med vanilje. (Smak deg fram)

 

Slik gjør du:

Bland sammen chiafrø, kaffe og søtning. La frøene svelle i ca 15 minutter.

Rør smøret hvitt og tilsett eggene, ett av gangen. Tilsett kakaopulver og kokosmel, så chiablandingen. Rør inn bakepulveret til slutt. 

Smak på kakedeigen at du synes den er passelig søt. Stek kaken på 180 grader i ca 30 minutter. Den skal være litt "skjelven", så la den få tid til å sette seg på benken en stund før du kutter den opp. 

  

Dette kan kalles for en typisk lavkarbo kake, da den ikke inneholder sukker eller mel, og den påvirker blodsukkeret i liten grad. Men fordi den heller ikke inneholder meieriprodukter (ut over meierismør) så kan du fint spise den hvis du følger en strikt steinalder diett. Bruk da gjerne sunt kokosfett, som for eksempel Cocosa i stedet for smør.

Kaken passer også fint for dem som har glutenintoleranse, følger en ketogen diett, eller har problemer med svingende blodsukker. Lavkarbo mat uten meieriprodukter passer jo for de fleste, ikke sant?

 

Du kan også velge å lage den søt og pimpe den ekstra opp med krem, syltetøy og sukrinsirup, slik Friskerekropp lagde den 👌

Vi har mange lekre, sunnere kakeoppskrifter uten sukker og mel. Gjør et søk i vår oppskriftsportal og/ eller  Sjekk ut vår artikkel med våre lavkarbo favorittkaker her: Topp 5 lavkarbo kaker

 

DEN SØTE KOSEBOKA

"Den søte koseboka" inneholder 46 oppskrifter på lavkarbo kaker. Blant annet oppskrifter på lavkarbo snickers, lavkarbo brownies, lavkarbo ostekake, lavkarbo karamellpudding med mer. - Alt uten mel og sukker naturligvis. Alle våre kaker påvirker blodsukkeret i liten grad og er diabetesvennlige. Vi bruker kun naturlig søtningsmidler. 

 

E-boka selges veldig rimelig.

Det er fordi at selv om oppskriftene er knallgode og gjennomtestede, så var jeg en gang i tiden ikke så god på design. Dette er en av de første bøkene jeg skrev, nemlig. Det betyr at boken har likevel klikkbar innholdsfortegnelse og lett å finne fram i. Men noen av bildene kunne vært penere og de kunne vært bedre plassert. Men vi begynner jo alle på begynnelsen, ikke sant? Og som sagt, oppskriftene er like gode! 

 

Oppskriftene er fortsatt like aktuelle: I boka får du oppskrift på blant annet:

 

lavkarbo Punsjboller, lavkarbo sjokoladeboller, lavkarbo snickers, lavkarbo ostekake, lavkarbo suksessterte, lavkarbo panna cotta, lavkarbo syrlig gelesnop, lavkarbo kakao, lavkarbo peanøttkuler, lavkarbo kaffekake, lavkarbo brownies (uten svarte bønner) , lavkarbo cake pops, lavkarbo mascarponekrem, lavkarbo karamellpudding, lavkarbo sjokoladepudding, lavkarbo sjokoladetrøfler med mye mer.

Les mer om Den søte Koseboka her -Boka med lekre lavkarbo kaker, desserter og diverse godsaker- Den koster kun kr 99,-