Fra fettsvamp til passe slank

Hei! Jeg heter Linn og jeg er gründer av VitamHelse. Jeg har gått i ALLE fellene. Jeg vet hva det vil si å endre livsstil og hva som fungerer over tid.


Jeg har en mastergrad i samfunnsvitenskap og skulle egentlig drevet med noe helt annet. Det var også planen. Fram til den dagen da jeg ENDELIG opplevde å få kontroll over kroppen min, jeg kunne mestre min egen vekt og jeg kunne la være å spise mat som jeg visste ødela for meg, både helse og vekt.  Jeg gikk ned 30 kg og har fått et nytt liv.

ansikt før etter Vita univers Linn lavkarbo kurs, livsstilsendringskurs, ketolyse mindre.jpg

Endelig har jeg fått kontroll over kroppen min. Veien har vært lang og kronglete. Men jeg har fått kontroll over energimangel, sukkertrollet, appetitt og matsug. Mestring over hode og kropp – Og vekta har gått ned.

 

Kroppen min virker:Jeg ble slank!!

Jeg kunne jogge- Til og med uten 2 bher!! Den frihetsfølelsen av å kunne bevege seg lett, være full av energi, gå med det tøyet jeg ville og ikke la livet bli styrt av neste måltid og dårlig samvittighet var en sinnsyk frihetsfølelse! Jeg så også at folk så på meg på en ny måte.

 

Men det hadde også vært mye jobb. Finne informasjonen, lage mye vond mat før jeg visste hva som var godt, lære meg å lage mat og også sette meg inn i hvorfor er dette sunt? 

 

Spis en elefant 

Problemet med å endre livsstil eller å gå ned i vekt føles for mange som et enormt stort isfjell å skulle beseire. Slik har det i hvert fall vært for meg. For meg hjalp det å huske hvordan man spiser en elefant: En elefant spiser du en bit av gangen. Ha fokus på å komme i gang først og fremst. Og jeg la en plan for for 3-7 dager om gangen. Små steg var viktig. Troen på at jeg kunne holde ut en ukes tid var det viktigste. Friheten med ketose og lavkarbo gjordet at jeg, som følte meg som verdens største sukkerjunkie uten kontroll kunne klare det - Og jeg innså at det ikke handler om viljestyrke. Det handlet om å spise mat som gjør det hele enkelt. Som gjør deg fri.

 bankers-hand-in-cookie-jar.jpg

 

Så lenge jeg kan huske har jeg slitt med vekta.

Jeg har gjennomført slankekur etter slankekur siden tidlig ungdom. - Hver gang med litt vektreduksjon som resultat – Men kiloene kom tilbake like fort som de forsvant. Da jeg var student levde jeg mye på sjokolade. Jeg telte kalorier og holdt vekta i sjakk. En stor melkesjokolade er ca 1200 kalorier. Da var det ikke så mange kalorier igjen til mat. Selvsagt visste jeg at jeg hadde et elendig kosthold. Men sjokolade det MÅTTE jeg ha. Selvfølgelig gikk ikke dette bra. Jeg var ikke en gang i midten av 20årene da jeg hadde høyt blodtrykk, b12 mangel og veide over 100 kg. Jeg sovnet overalt hvor jeg satte meg ned.

 

slankeoperasjon 2 vita univers heidi rosander.jpg

 

Året var 2005 og jeg forsøkte lavkarbo for første gang.

Jeg fikk raskt resultater. 20 kilo forsvant på få måneder. Og vips- så ble jeg gravid. Etter barn nr 1 kom barn nr 2 tett på. Da hadde jeg gått ned igjen- Så var det opp igjen. Jeg la på meg nesten alt igjen i løpet av disse årene. Og vanlig lavkarbo fungerte ikke mer. Men den store forskjellen nå var at jeg satt med en visshet om at det faktisk er mulig for meg å gå ned i vekt. Det fins et liv uten sult, med masse energi og en akseptabel vekt. Jeg måtte bare finne nøkkelen igjen.

 

Jeg har siden den gang opparbeidet meg rikelig med erfaring med mange metoder innen karbohydrat redusert kost:  lavkarbo, paleo, eggfaste, vannfaste, periodisk faste og ketose. Og jeg har funnet en livsstil som passer perfekt for meg. 

 

Livsstilsendringen har gitt meg svar på følgende tankefeil som hadde vært mitt mantra siden barndommen:

 

  • Jeg som jo spiste relativt sunt, sånn ca som alle andre- Hvorfor var jeg så overvektig?
  • Hvorfor klarte jeg ikke kontrollere hva jeg puttet inn i munnen?
  • Hvorfor tenkte jeg på søtsaker og kanelboller hele tiden?
  • Hvorfor klarte jeg ikke stoppe etter EN bit/porsjon? 

                                      Det er så sykt mye god mat man kan kose seg med...og likevel få en kropp som blomstrer og et lykkelig sinn

 

Svaret var: Jeg spiste feil mat. 

Med riktig mat fikk jeg stabilt blodsukker og mistet søtsug.

Med riktig mat fikk jeg energi og overskudd

Med riktig mat fikk jeg kontroll over vekta

Med riktig mat fikk jeg normalt blodtrykk

Med riktig mat fikk jeg penere hud

 

 

Før, (ca 2007)   og 2016: Fortsatt ikke ikke sylslank, men jeg har en vekt jeg trives med, og jeg har energi!

 

Du vil oppleve at gevinstene ved å ta grep om din livsstil er så uendelig mye større enn kostnadene:

Ja, du vil til en viss grad måtte gjøre endringer i hverdagen din. Men først og fremst ved å planlegge. Oppskriftene våre er enkle å lage selv om det er sunn mat. Vår mat passer for hele familien.

Dernest ved å ta kurset vårt. Slik at du vet hva du skal velge å spise når du er ute, hva du kan lage av mat hjemme og hva du skal servere familien. Neida- Du trenger ikke å lage dobbel middag, uansett hvilken av våre metoder du vil følge.

Når du har tatt grep vil du raskt merke hvordan dette sunne kostholdet hjelper deg på vei. Det er god mat og du kan spise deg mett. Det er ikke vanskelig å trives med dette kostholdet. I tillegg vil du få raske resultater som blant annet økt energi. Det kommer til å føles som du har gjort århundrets deal!