Kaffekake

Dette er en sunn, saftig og mettende lavkarbo kake som er enkel å lage. Den vil gi deg en snack til kaffen, uten å påvirke blodsukkeret ditt nevneverdig, og smaker godt av kaffe og kakao.


For flere tips, råd og oppskrifter sjekk ut www.vitamhelse.no

 

Denne kaken er perfekt å ha med seg til søndagskaffen hos bestemor. Eller bare til kaffekos hjemme hos deg selv. Når det er helg, hva med å lage en sunn, saftig kaffekake? Kanskje er det akkurat hva du trenger for å ikke gå på en smell. Den er sunn fordi den inneholder mye chiafrø, sunn rå kakao, og søtstoff som ikke påvirker blodsukkeret. Den inneholder ikke mel, kun kokosmel. Det er en sunn kake dette altså, som metter godt og som er rik på omega 3. (Chiafrøene) 

kaffekake med chia sjokoladekake formkake chia oppskrift kake.jpg

KAFFEKAKE med kakao & Chia

Du trenger:

  • 4 ss chiafrø
  • 1 kopp espresso eller sterk kaffe
  • 125 g meierismør
  • 1 dl kokosmel
  • 0,5 dl kakaopulver
  • 5 egg
  • 1 ss bakepulver
  • Søtning etter smak, ca 2 dl. Jeg blandet Sukrin Gold og stevia med vanilje. (Smak deg fram)

 

Slik gjør du:

Bland sammen chiafrø, kaffe og søtning. La frøene svelle i ca 15 minutter.

Rør smøret hvitt og tilsett eggene, ett av gangen. Tilsett kakaopulver og kokosmel, så chiablandingen. Rør inn bakepulveret til slutt. 

Smak på kakedeigen at du synes den er passelig søt. Stek kaken på 180 grader i ca 30 minutter. Den skal være litt "skjelven", så la den få tid til å sette seg på benken en stund før du kutter den opp. 

  

Dette kan kalles for en typisk lavkarbo kake, da den ikke inneholder sukker eller mel, og den påvirker blodsukkeret i liten grad. Men fordi den heller ikke inneholder meieriprodukter (ut over meierismør) så kan du fint spise den hvis du følger en strikt steinalder diett. Bruk da gjerne sunt kokosfett, som for eksempel Cocosa i stedet for smør.

Kaken passer også fint for dem som har glutenintoleranse, følger en ketogen diett, eller har problemer med svingende blodsukker. Lavkarbo mat uten meieriprodukter passer jo for de fleste, ikke sant?

Vi har mange lekre, sunnere kakeoppskrifter. Sjekk ut vår Topp 5 lavkarbo kaker her.

 

Oppskriften er publisert i boka vår med søte sunne saker - Uten sukker og søtstoff som påvirker blodsukkeret ditt av betydning:   "Den Søte Koseboka" som du ser under her: