hemmeligheten

hemmeligheten

....til en bedre helse og masse energi er riktig mat med mindre karbohydrater


Har du et ønske om å endre livsstil? Er du også en av dem som foretrekker å få råd og veiledning fra mennesker som har møtt de samme utfordringene selv? Vi kan hjlelpe deg med karbohydratreduserte metoder som lavkarbo,ketose, faste og paleo. VitamHelse er bygd opp rundt egenerfaringer, som støttes av faglitteratur, forskning og fagpersoner. Vi får ofte bekreftelse på at vi er gode på dette. At vi tar opp temaer og problemstillinger som mange kan kjenne seg igjen i. Kunnskap er nøkkelen. Men uten motivasjon har du ikke handlekraft. Du mangler nøkkelhullet, kan du si. Og da er du jo like langt, ikke sant? Inspirasjon er avgjørende til å komme i gang. Les gjerne våre motivasjonstips her

 

Den vanligste unnskyldningen: Jeg KAN det jo.. Jeg må bare sette i gang"

Vet du hva den aller vanligste unnskyldningen jeg får høre fra folk som trenger en sunnere livsstil og som egentlig vil ha hjelp,men så vil de ikke likevel, er? Ja, nettopp: "Jeg KAN det jo...Jeg må bare sette i gang" Men en ting som er likt for oss alle, er at kunnskapen som vi kan, har absolutt ingen verdi hvis vi ikke anvender den. 

 

Hvorfor de ikke vil, er som regel fordi de ikke vil betale prisen de tror det koster. Da snakker jeg ikke om prisen på våre tjenester og produkter.  Eller konsultasjoner. Jeg snakker om den opplevde prisen av reisen. Livsstilsreisen. Mange tror at det er for krevende, for dyrt og tar alt av viljestyrke, kos og trivsel. Men slik trenger det ikke å være. Fra inspirasjon hjelper vi deg med å opparbeide den motivasjonen som du trenger. Og kunnskapen formidles på en måte som du kan forstå. 

 

Ikke la frykten for endring skremme deg 

 

​​​​​​​Alle sier at det så enkelt å gå ned i vekt. Det er "å holde seg der" som er vanskelig. - Er det slik det er? For mange av oss har det slett ikke vært enkelt å gå ned i vekt. Og å tenke på neste steg, at det er det å holde vekta etterpå som er vanskelig, det kan spise hvert minste fnugg av motivasjon og gjør at det føles håpløst.

Tanken på en uendelig, håpløs reise er så tung å svelge at man gjerne lar være med å prøve. Eller at man i desperasjon kjøper en boks med pulver av et eller annet slag, kjøper inn noen proteinbarer og tenker "Jeg prøver jo nå"Det er jo ikke for alltid. Livet er ikke over, lissom. Skrekktanker som "Skal jeg aldri kunne kose deg skikkelig igjen? Vil savnet etter ... (fyll inn)  aldri forsvinne?" Det er enkelt å havne i fella.

 

Det beste du kan gjøre for deg selv er å ikke la frykten styre dine valg. Fordi savnet vil forsvinne. Gleden med mestring og måloppnåelse vil i tillegg gi deg stor følelse av lykke og velvære. Og det er ikke slik at fordi om du spiser etter en bestemt metode akkurat nå, at du verken bør, skal eller  spise slik for alltid. For kroppen din forandrer seg. Målene dine forandrer seg gjerne, det samme gjør livet og omstendighetene rundt deg. Livet er ikke statisk,heller ikke kroppen. 

En livsstilsendring kan i verste fall føles som en never ending story nå og da. Men det skal ikke føles som et lite mareritt du aldri vil unnslippe. Selv om det er en reise som går i faser, som må jobbes med. Men du kan jo fortsatt spise deg mett. Du kan spise knallgod mat. Og du kan kose deg. - Selv om du ikke spiser akkurat den sjokoladen du er vant med. Du kan miste søtsug og trang etter mat. Og du kan føle hvor stor frihet, mestring og glede dette gir deg. Hvor enkelt det kan føles. Du kan blomstre og trives på en måte du aldri før har opplevd og du kan bli fornøyd med kroppen din, både hvordan den føles og hvordan den ser ut. 

joggebilde polaroid.jpg

Et av det viktigste grepet du kan gjøre, er å finne en kostholdsmetode og et spisesystem som passer for akkurat deg. Finn maten som gjør at du liker prosessen du er i. Det eneste du da trenger viljestyrke til, er å være tålmodig og nysgjerrig. Det blir som å skulle reise verden rundt, hvor du gleder deg aller mest til å komme til Taj Mahal. Men det betyr jo ikke at du ikke koser deg i Singapore,ikke sant? Og tenk hvis Kuala Lumpur blir et høydepunkt på turen du ikke hadde forutsett?  En livsstilsreise fortoner seg på samme måte. Perspektivene dine og deg selv formes av opplevelsene dine. Av og til på overraskende måter til og med. Selv hadde jeg aldri i hele mitt liv trodd at jeg skulle begynne å like å jogge!

kokos panert kylling vita univers.jpg

Tips! Du kan gjerne spise middag til alle måltidene hvis du vil.Men hvis du spiser lavkarbobrød så er det pålegget du skal ha fokus på. Det er bedre med en skive med tre etasjer med pålegg enn 3 skiver med litt pålegg på. 

Bevisstgjøringsstrategier og motivasjonsarbeid

Vi hjelper deg med hvordan du kan skru tankesettet ditt. Det er ikke bare enkelt, tenk på hvor mange år du har tenkt "feil" og som fort medfører at man havner i en negativ motivasjonsspiral. Selv har jeg lett for å tenke "Søren, der spiste jeg feil, klarte ikke åholde meg unna kakestykket.. Da kan jeg like godt spise hele kaka.." Det blir som å miste telefonen i bakken - For så å HOPPE og skikkelig gruse den. Ikke sant? Vi har fokus på bevisstgjøring av negative, saboterende tanker og hvordan du skal tenke og handle for å unngå fallgruvene.

 

 

"Jeg føler at du har veldig gode artikler, og det er alltid noe "ekstra" tankemateriale som jeg ikke har hørt/lest før. Og din personlige erfaring er gull verdt - det er som om det ikke er den ting innen dette universet du ikke har stått i."  Siv