Aubergine crush

Denne retten har jeg døpt Aubergine crush, fordi det er lett å bli småforelsket i den...I tillegg er den super for å gå ned i vekt


For flere tips, råd og oppskrifter sjekk ut www.vitamhelse.no

 

Jeg er litt sånn at når jeg først finner noe jeg liker, så får jeg fort dilla på det. Denne retten er et resultat av at jeg elsker kjøttdeig og ost, særlig cheddar ost. Men jeg trengte noe å legge det på. Ettersom jeg skulle styre unna alt av "knekkebrød lavkarbo" for en periode (Det vil si at jeg styrte helt unna alt av frø, korn og kjerner) så hadde jeg tenkt å lage moussaka. 

 

auberinge crush 1, hva er ketose, ned i vekt ketose, ketogen diett.jpg

 

Men tiden, den løp rett og slett fra meg. Med små barn som stod som sultne ulvevalper rundt beina mine, kjente jeg lysten til å lage mat , utover det å få unnagjort foringen av barna, avtok sekund for sekund.

 

Det var da jeg kom på det.  Jeg hadde nemlig allerede begynt på Moussaken før krisemodus slo inn og velviljen slo ut. Jeg var ferdig med å grille auberginen.

 

Så mens de ulvesultne ungene spiste sin del av kjøttdeigen (med tilbehør som jeg ikke hadde lyst på og som ikke var en del av min ketose meny) slo det meg:  "Hvorfor ikke bare lage en kjapp kjøttsaus av resten av kjøttdeigen, legge på osten og gratinere? ALT smaker jo tross alt godt med kjøttdeig og cheddar, ikke sant? 

 

Aubergine crush var jeg forelsket i lenge. Og med denne alene spiste jeg meg flere kilo ned i vekt. Jeg gledet meg så mye til hvert måltid (som på toppen av alt var enkelt å lage) at jeg lett avsto fra annen mat som stod på "nei lista". 

Håper du også liker den :) 

 

 aubergine crush 2, hva er ketose, ned i vekt med ketose, ketogen diett, maks fettforbrenning.jpgaubergine crush 2, hva er ketose, ned i vekt med ketose, ketogen diett, maks fettforbrenning.jpg

 

INGREDIENSER

  • 1 stk Aubergine
  • 100 g Ost (helst Cheddar)
  • 0.5 stk Hakkede tomater på boks
  • 1 ts HP saus
  • 1 ts Chili olje
  • 450 g Kjøttdeig
  • 2 ss Ghee/ smeltet smør til pensling
  • Ferske urter
  • Havsalt
  • Fersk grovkvernet pepper

 

SLIK GJØR DU

Kutt auberginen i  passe tynne skiver på ca 0,5 cm.  (Ringer eller på langs. Hvis du kutter på langs bør du få ca 6 skiver. Prøv å få tykkelsen på skivene jevne, hvis ikke vil noen brenne seg)

 

Lag Kjøttsaus:

Stek kjøttdeig til den er gjennombrunet. Tilsett tomater på boks, HP saus og chiliolje. Gi et lite oppkok. Rør inn olivenoljen til slutt.  Smak til med salt og pepper. (Husk at det er salt i osten også)

 

Sett på stekovnen på 180 grader.Skivene drysser du med salt og lar ligge i 10 minutt. Dett er for å trekke ut vann. Skyll så av saltet og legg skivene ut på en bakepapirkledd rist eller stekeplate. Smelt 2 ss smør, som du pensler skivene med på den ene siden. Stek dem til du ser at de begynner å bli møre, ca 15-20 minutt. Snu så skivene og pensle med smør. Stekes ca 7 minutt. Følg med.

 

Legg kjøttfyllet på de nygrillede aubergineskivene, til slutt legger du på ost. Gratineres til fyllet er varmt/ osten er passelig gratinert, ca 20 min.

 

 lavkarbo mat ketose mat ketose kostplaner lavkarbo kostplaner ketoseguiden.jpg

Det beste med ketose?  At du kan du SPISE deg til  maks fettforbrenning, med mat som ost, smør, rømme og alt det gode man kan lage av kjøttdeig...

 Og når man i tillegg til maks fettforbrenning også får masse energi og mister søtsug, da må man jo bare juble :)